Titanic-koktél

2009.04.02. 02:09

Hogy mi a trend? Véééér. Legalábbis így kezdődött. Temérdek vérrel, erőszakkal, nemjó filmekkel. De szerencsére nagyon javul, csak az a baj, hogy mindjárt vége. De hogy a lényeggel kezdjem: Balthasar Kormákur megérkezett Budapestre, április 2-án bemutatják az új filmjét is, a Fehér nászéjszakát, 21.15-kor a Toldiban. A rendezőt aztán faggatni is lehet, mert lesz ugye egy beszélgetés ugyanott a film után, amit még a "hivatalos Titanic-parti" követ Cadikkal. Hosszú csütörtök lesz. Jahh, újranéztem a 101 Reykjavíkot, áhhhh, nosztalgia-mámor. :) Olyan jó volt.

De most azzal kell foglalkozni ami igazán friss, és már csak néhány napig elérhető. Jobb esetben még elérhető... Az a baj a Titanickal, hogy mindjárt vége.

Észak. Rune Denstad Langlo filmje. Édes északi etűd, emberi és tüneményes. Egyszerű, mégis sokat mond, bájos, mégsem bugyuta. Az eddigi legjobb, nekem. De igazából most nem részletezem. Ahh. Most csak szólok, hogy meg kell nézni. Meg a Célegyenest is. Az egy másfajta roadmovie, és ez nem csak a havat felváltó homok teszi. Ami még számít: Che - Az argentin, Felvonó, A gyilkos, Három asszony. Ami kellően véres: Az üldöző. Ami kellően vicces: Csontdaráló (Gryllus Dorka játékával). Ami korrekt: Borzasztó boldog. Amit soha: Akárki megteszi. Amit zsidóknak: Kasztner meggyilkolása. Amit csak elvetemülteknek: Odalenn. Amit a középkor szerelmeseinek: Szauna.

Olyan x kategória a Csak a baj van vele, Hazug emlékek, A felhők között, 9 mm, Gomorra, Fejetlen ember keze, Fél(ek) a sötétben, A másik orcádat. Ezt majd elmagyarázom. Mindben van valami szerethető, de mind csonka valamilyen értelemben. 

Láttam még A behajtót, meg a Gát a Jangcén című doksit. Hát, válogassatok, még 4 napig meg lehet tenni. De április 2., Toldi mozi: Titanic parti.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturtuske.blog.hu/api/trackback/id/tr551041055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Toldi mozi 2010.11.08. 15:16:16

Helyszín: 1054 Bp., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. Látogatás: 2010. április 7. 18:40-23:00 > Ég a napmelegtől kopár sík szarja a Bajcsy-Zsilinszky útnak... Adatlap Elérhetőség: +36 1 4...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása